Ahrend sleutels

Ahrend sleutel kwijt van je ladekast of archiefkast? Of wil je een aantal extra sleutels in het bezit hebben? Geen probleem, via kantoorsleutels.nl kun je snel en gemakkelijk losse sleutels bestellen voor allerlei soorten sloten. Voor het maken van (extra) sleutels hebben wij het sleutelnummer van je nodig.

E en F serie of IG serie

Ahrend sleutels bestaan voornamelijk uit roldeur- en archiefkasten uit de twee verschillende series: E en F. Dit zijn sloten met sleutels die al jaren op de markt zijn en tot op heden nog steeds tegenkomt. Op basis van het sleutel- of slotnummer wordt – met de sleutelmachine – een nieuw slot gemaakt. Deze nieuwe geslepen sleutel is haast identiek en werkt net zo goed als de originele Ahrend sleutel.

Maken van een sleutel

Om een nieuwe Ahrend sleutel te maken, hebben we het sleutelnummer nodig. Het nummer van een sleutel komt namelijk voort uit een sleutelserie. Deze kan gecombineerd worden met een bepaald profiel. Voor elke serie wordt vaak een ander type sleutel of insnijding gebruikt. Ahrend kasten hebben bijvoorbeeld een E en F serie. Dit zijn op het oog twee dezelfde soorten sleutels. Echter hebben ze beiden hun eigen insnijdingen, waardoor ze verschillend zijn. Deze sleutels passen niet op elkaars sloten.

Vinden van het sleutelnummer

Het nummer is te vinden op de sleutel zelf, of op het slot waar deze in past. Het sleutelnummer bestaat uit een cijfer in combinatie met een aantal nummers, bijvoorbeeld 12345IG of E12345. De E serie past bijvoorbeeld op een ankerslot en de nummering kan bestaan uit 11111 t/m 66666.

Geen sleutelnummer te vinden?

Dan is het ook mogelijk om de sleutel op een andere manier te dupliceren. Vertel ons dan om wat voor sleutel en ladeblok gaat en wij zoeken alle mogelijke matches voor je op. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We zullen je zo snel mogelijk te woord staan.